zaterdag 13 juli 2024

Zandhagedis op ons slangenveldje

 

Vandaag zou het de hele dag slecht weer zijn, maar toch trok het later op de dag nog mooi op. Omdat het inmiddels al te laat was om echt iets te ondernemen besluiten we weer terug te gaan naar het veldje wat vanaf nu slangenveld heet. Het veldje heet natuurlijk niet echt zo, maar zo is het voor ons even wat makkelijker. 

Hier was het vandaag slap. De witjes zaten niet bij elkaar, en zo zag ik maar een Groot Geaderd Witje, een klaverblauwtje en twee Dambordjes. Als je denkt het op te geven om naar huis te gaan, zie ik een hagedis zitten. Het blijkt een Zandhagedis te zijn, en al snel zien we er meer! Ze schieten wel steeds weg, maar komen toch ook weer snel terug in de zon, en zo krijgen we allemaal goed de kans. 

Ik besluit nog een laatste keer in het veld te kijken voor vlinders, als ik een zeer versleten parelmoervlinder zie. Het blijkt een Bosparelmoervlinder te zijn, een nieuwe soort! Zo jammer dat hij sterk afgevlogen was, maar niet te min wel een leuke waarneming. 

Morgen word het zeer bewolkt, en dus een rust dag. Mogelijk word zondag ook nog een rust dag, al is er een kleine kans op zon. Silvretta kunnen we wel even vergeten, daar zijn rots bokken naar beneden gekomen oeff.. De weg is gesloten tot zeker volgende week en dat is echt balen. Hopelijk gaat hij weer snel open, zodat we nog een keer kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...