dinsdag 23 juli 2024

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddling witjes. Dat was oprecht een van de leukste momenten van onze vakantie! De Weerschijnvlinder probeer ik al sins 2002 goed op de foto te krijgen, en we zagen deze dag ook nog eens Mud-puddling witjes in een grote groep. 

Ik had die middag al veel foto's geschoten, maar de Weerschijnvlinder wilde maar goed goed open gaan zitten. Hij was erg druk en vloog van de ene naar de andere kant van het veld. We besluiten daarop het op te geven, en nog een ander veldje te bezoeken. Echter waren de vlinders daar nog drukker, en de tijd voor deze dag tikte maar door. We waren veel tijd verloren aan het dokters bezoekje, en dus zat er niet veel meer in dan rond om het huis te blijven. Dus besluiten we nog even terug te gaan in de hoop dat de Weerschijnvlinder er nog zat, om daarna de dag te laten voor wat het was. De Weerschijnvlinder zat er nog, en dit keer kreeg ik wel de kans om hem goed open te fotograferen. Wat ik echter niet wist is dat de Weerschijnvlinder die we eerst hadden er helemaal niet meer zat! Er bleken er twee te zitten, en daar ben ik dus thuis pas achter gekomen! En niet om een beschadiging dat ik het zag, ik had namelijk twee soorten! Ik heb met volle verbazing naar mijn scherm gekeken, en daarna verrast! Het is me werkelijk niet opgevallen op het veld, eigenlijk niet eens bij stil gestaan dat dit ook tot de opties kon behoren dat we een andere hadden. Ik ging er gewoon simpelweg niet van uit. Geweldig! twee soorten deze dag, en de kleine had ik nog nooit voor de lens gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...