zaterdag 13 juli 2024

Nog een rondje Silvretta

Vandaag rijden we weer terug naar Silvretta, een plekje waar we heel graag zijn. We rijden terug naar boven met prachtig weer, en stoppen als eerste bij bocht 22. Hier zie ik een groentje als eerste vlinder, maar al wel erg afgesleten. Ook zie ik een klaverblauwtje, maar daar houd het dan verder helaas wel op. En zo rijden we dan ook weer redelijk snel verder door naar boven. 

Ook bij het stuwmeer is er weinig te zien en te beleven op een klaverblauwtje na op het grind. Toch stappen we hier uit en genieten we nog even van de omgeving. Vlinders of niet, Silvretta is zo mooi! 

Dan komen we boven aan, et voor de winkel. Hier was de kant waar ik eerder het Alpen hoobeestje zag afgezet, omdat hier een stel paarden stonden. Ik besloot niet te zoeken naar vlinders, maar vooral de paarden te fotograferen met de bergen incl sneeuw op de achtergrond. Wat een plaatje was dat, er stopte dan ook veel mensen voor wat foto's. 

Dan rijden we naar het veld voorbij de winkel. Hier is het redelijk goed, en dat ik eerder het Alpen Blauwtje. Vandaag zie ik die niet, en zie ik vooral klaverblauwtjes en zelfs een parend. Ook vliegen er veel Alpen Hooibeestjes rond en gaat er een Klaverblauwtje de hele tijd bij Ron op zijn schoen zitten. Wel zie ik hier weer eens de Glans Erebia! Een prachtge vlinder met zowat alle kleuren van de regenboog als de zon op zijn veugels valt. Helaas wel tegen een berg kant aan, dus niet perfect op de foto. Ook de woudparelmoervlinder zie ik weer, maar die heb ik al erg netjes op de foto. 

Dan rijden we door naar het einde, vlak voor nog een stuwmeer. Een plekje waar we de eerste keer niet door gereden zijn, maar nu wel. Er ligt een veldje, en daar stoppen we voor vlinders. Hier zag ik parende dwergblauwtjes, maar liet mijn vader voor gaan. Veel bijzonders zat er verder niet, al vloog hier wel redelijk wat aan blauwtjes op. Maar allemaal klaver en of dwerg voornamelijk. 

Dan hoor ik Ron zeggen dat er een geit in de bergen staat. Dat was dus een Gems! Wow super leuke waarneming, eentje waar je geluk bij moet hebben. Hij was de takken van de bomen aan het eten, en liet zich mooi fotograferen. 

Hierna besluten we nog wat te gaan drinken en eten bij het stuwmeer, en vonden Deveny en ik nog twee Lucky stones. Ook zagen we hier een grote Roofvogel waarvan gedacht word dat het een Schreeuwarend zou zijn. Waarnemingen komt met Zeearend en of Slangenarend aan zetten, maar helaas heb ik hem niet perfect op de foto omdat hij een duivlucht ging maken. Al bij al weer een leuk dagje Silvretta!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...