zondag 21 juli 2024

Laatste dagje Oostenrijk

Vandaag is het onze laatste dag in Oostenrijk, en staan we iets vroeger op dan normaal om nog even een bezoekje te brengen aan de Milka winkel. Van daar uit rijden we terug naar boven daar waar de Lünarsee zich bevind. We besluiten vandaag niet helemaal naar boven te gaan, maar we hebben hier wat leuke plekjes gezien voor vlinders, en willen daar nog eens kijken. 

Onderweg vinden we een grote hoop mest, en waar mest is, vind je met zekerheid vlinders! Dus stoppen we even om daar rond om toch een kijkje te nemen, en al snel zie ik de eerste vlinders vliegen. Het zijn vooral witjes en Erebia's maar ook een Blauwtje. Het blijkt om het Valse Bruine Blauwtje te gaan. Ik had deze eerder al gezien, maar niet super goed op de foto gekregen. Vandaag lukte dat zeker wel. Een nieuwe soort goed op foto voor mij, en ben dan ok al vast erg tevreden met wat vandaag ons bracht. 

Toch viel het ook tegen want eenmaal boven op de veldjes die we gisteren hadden, stonden nu sper veel auto's. Het werd ons heel snel duidelijk dat het gisteren rustig was wegens de voorspellingen van onweer. Even blijven we hangen, en zien dan ook verschillende Erebia's voorbij komen, een Koninginnenpage en nog enkele Parelmoervlinders zoals de Woudparelmoervliner en twee Thors Parelmoervlinders. Het is ons toch wat te druk, en besluiten dan ook maar om te keren naar beneden. 

We rijden naar huis om even wat op te halen, en wat te drinken. Me vader die toch wat moe is, besluit hier toch het maar bij te laten en zo vertrekken Ronald en ik alleen verder. We besluiten nog een keer omhoog te rijden bij ons huisje, en te zien wat zich daar vandaag weer laat zien. Hier zien we op een bekent plekje van ons eigenlijk niks, en vermoed ik dat dat het voornamelijk aan de andere kant van de weg te doen is. We besluiten daarop toch verder naar boven te rijden, naar het eind punt waar we vooral de eerste week zijn geweest. Hier zie ik een sterk afgevlogen Koninginnenpage rustig zitten, die soms een enkele meters verder vliegt. Ondanks dat hij afgevlogen is, blijft het als nog een super leuke waarneming. Ook zien we hier enkele witjes, een Rotsvlinder en nog een paar Erebia's die allemaal redelijk rustig waren. 

Na een poosje hier te hebben gehangen rijden we terug naar een tussen veld waar we eerder ook de Rotsvlinder zagen, vermoedelijk de zelfde als boven. Hier zat echter helemaal niks, en we rijden daarom verder terug naar beneden. Hier had ik echter wel meteen prijs, en zagen we de Morgenrood, een vlinder die ik ik toch hoopte te zien deze vakantie. De vlinder was wat slapjes en zat zowat op de weg. Ik heb hem daarop op mijn vinger genomen, om hem op een bloem te zetten. Hier nam hij gelijk wat nectar op, om weer wat op krachten te komen.

Verder zagen we hier niet veel meer, en dus besluiten we door te rijden naar het veldje wat we benoemt hebben tot het slangen veldje. Ook hier wat het rustig met een gehakkelde Aurelia, een Klein geaderd Witje, wat dikkopjes en dat was het wel. 

We genieten nog even rustig na van de omgeving, en beseffen dat onze vakantie alweer weer voorbij is. We gaan langzaam terug naar huis om de boel in te pakken, want morgen moeten we weer vroeg uit de veren om terug naar huis te keren. Het was een prachtige vakantie, met in de tweede week toch al wel wat meer vlinders.  

Thuis hebben we nog even een wijntje gedronken met de onwijs super lieve vrouw van het huisje. Wij gaan hier zeker nog eens verblijven! We hebben ons nog nooit zo welkom gevoeld als hier, en nog veel gelachen met haar ook.. hé pap! Een geweldige vakantie om naar terug te kijken! Oostenrijk blijft een prachtig land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...