maandag 15 juli 2024

Gargellen en vervelend nieuws over Silvretta

 

Vandaag gaan we weer terug naar Gargellen, en dat is eigenlijk noodgedwongen. Het was enkele dagen geleden dat we naar Silvretta gingen, en daar te horen kregen dat de weg geblokeerd was. Er zou een of zelfs meerdere rots blokken naar beneden gekomen zijn, en dat moet herstelt worden. Wij denken door het slechte weer van de avond er voor, onweer eigenlijk. 

Maar de weg zou als het goed was begin deze week weer open gaan, en zou probeerde we ons te vermaken in de omgeving. Vandaag echter kregen we te lezen dat Silvretta helaas dicht blijft tot zeker aan de herfst toe! Oef dat was slecht nieuws.. en een andere weg aan de andere kant van het dal is ook al afgesloten. Dat betekent dat meerdere plannen in het water vallen, incl naar Italië! Wel lijkt het er op dat we er kunnen komen via een om weg, al is dat 2 uur om. Dan nog kan je maar een heel klein deel bezoeken van Silvretta. Al bij al, om deze reden keren we toch maar weer naar boven bij ons huisje. 

Even baalde ik wel, want we zagen eerst daar niet zo veel. Maar ja, het is nou eenmaal noodgedwongen even. Toch liep deze dag geheel anders af dan ik verwacht had! We wilde als eerste naar het veldje rijden waar we de Rotsvinder zagen, maar Ron reed er per ongeluk al voorbij. Daarom stopte we een stuk verder op om om te keren. Ik zeg wacht eens, laten we hier ook eens kijken, we staan er nu toch. Dat was dus een slimme keuze, want al snel zagen we de eerste Erebia's vliegen, en in grote aantallen. Ook zagen we meerdere Parelmoervlinders, een blauwtje en vele witjes en zelfs een Koninginnenpage. Samen gepakt zo ongeveer meer dan we de hele vakantie bij elkaar hadden gezien! Zou het dan toch los komen nu?

Op dat ene stukje alleen zagen we een Zuidelijke Bosparelmoervlinder (of Bosparelmoervlinder) zie eerste foto. Een Thors Parelmoervlinder, Bosrandparelmoervlinder, Boserebia, Koninginnenpage, Boswitje, Groot geaderd witje en later toen Ron en ik daar terug kwamen samen zagen we ook nog een Zuidelijke Aardbeivlinder, Voorjaars Spikkeldikkopje, en een Bruin Dikkopje. 

Ja, laat op de middag besluiten Ron en ik nog even alleen te gaan, terwijl me vader even wat rust wilde pakken. Hier vonden we ook nog een nieuw veld waar we ook van alles zagen op vliegen, en zelfs nog even het Oranjetipje! Een hele goede dag, en met deze nieuwe velden ben ik zeker benieuwt wat we nog meer mogen verwachten. Maar morgen en grote kans ook overmorgen zou het slecht weer worden, nu even afwachten tot het weer beter word. In ieder geval was het vandaag goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...